Mobiele units voor zorginstellingen

Mobiele units van Concept-C omgebouwd tot huiskamer voor familiebezoek in zorginstellingen van MeanderGroep

We zijn trots! Onze mobiele units, die normaal gesproken voornamelijk worden ingezet voor bedrijfspresentaties op locatie, worden nu ingezet om familie en vrienden in zorginstellingen te herenigen in tijden van Covid-19.

In samenwerking met MeanderGroep zijn onze glazencontainers omgebouwd tot huiskamers met kamerplanten. In het midden is een scheidingswand geplaatst van plexiglas en er kan doormiddel van een microfoon gecommuniceerd worden. De ‘mobiele huiskamer’ is geplaatst in de tuin van de Lückerheidekliniek in Kerkrade en sinds 30 april 2020 in gebruik. Op deze manier is het veilig om dierbaren weer fysiek te ontmoeten ondanks de strenge coronamaatregelen.

 

 

 

“Ik ben blij dat dit nu kan.”

"Ik ben blij dat dit nu kan. Volgens mij moest mijn vrouw Elly even wennen. Ze wist even niet waar ze naar toe werd gebracht. Toen ze mij zag en mijn stem hoorde, werd ze ontspannen. We hebben een leuk gesprek gehad."

-Hub Vossen, die zijn vrouw Elly voor het eerst na zes weken afzondering weer in levenden lijve ziet

Bron: De Limburger

“Voorlopig is dit de beste oplossing die we kunnen bieden."

We hebben geleerd van andere voorbeelden en zijn tot deze mobiele huiskamers gekomen. Het zijn omgebouwde containers. Ingericht als een huiskamer met stoeltjes, planten en veel lichtinval. Mensen kunnen elkaar zien en horen, maar niet aanraken natuurlijk. In het midden zit een ruit van plexiglas. Voorlopig is dit de beste oplossing die we kunnen bieden. […] Per dag kunnen we op deze manier 18 mensen inplannen. Tot nu toe zijn we tevreden over hoe het gaat. Mensen hebben ook begrip voor de wachtlijst als het ware.

-Mieke Franssen van MeanderGroep

Bron: 1Limburg

 

Contact

Meer informatie over deze oplossing? 

Vul vrijblijvend onderstaande formulier in en wij nemen zsm contact met u op.